Ratkaisuja polttoaineongelmiin

Moottoritekniikan kehittyminen asettaa uusia vaatimuksia myös dieselpolttoaineen puhtaudelle. Suodatuksella voidaan välttää epäpuhtauksien, erityisesti veden ja sitä kautta mikrobikasvuston aiheuttamat ongelmat polttoainejärjestelmälle.

Nykymoottorit ovat ronkeleita polttoaineen suhteen. Enää ei riitä, että karkeimmat roskat suodatetaan pois, vaan nyt pitää entistä enemmän kiinnittää huomiota veden kertymiseen niin polttoainesäiliöissä kuin varastotankeissakin. Hydac Oy:n teknologiapäällikkö Arto Laamasen mukaan lisähaasteen tuo enenevä biopolttoaineen lisäys dieseliin, jolloin polttoaine voikin helpommin kerätä enemmän vettä itseensä.
–Vesipitoisuuden kasvaessa nousee samalla riski mikrobien kasvamiselle polttoaineessa. Ylimääräiset kasvustot tankissa taas saattavat tukkeuttaa polttoainesuodattimet nopeasti ja aiheuttaa jopa vakaviakin ongelmia moottoreille ja pakokaasujen puhdistusjärjestelmille. Ongelmat korostuvat etenkin harvakseltaan käytettävissä koneissa. Kesälaadun diesel paljastuu yleensä syksyllä ensimmäisten pakkasten aikaan suodattimen tukkeutuessa.

>> Lue koko artikkeli (Koneyrittäjä 5/2018, Vesa Jääskeläinen)

 

Dieselsuodatus sivustolle (ENG)